Jedlo

Téma: Keď rozvoniava káva

1. októbra 2015

Lahodná kávová torta, srdiečková šablóna na cappuccino a 5 pravidiel „kávičkovania“ – s týmito článkami môžete oslavovať voňavý Medzinárodný deň kávy po celý rok.

Ked rozvoniava kava (Tema)Kávová torta

Voňa espressa, chuť tmavej čokolády a bezmúčna receptúra – tri dôvody, prečo si tento dezert určite zamilujete.

Potrebujeme:

  • 200 g mandlí
  • 200 g tmavej čokolády
  • 175 g masla
  • 70 g kryštálového cukru
  • 4 vajíčka
  • 20 ml silného espressa

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 170 °C. Tortovú formu s priemerom 20 cm a odnímateľným dnom vymastíme a pokryjeme papierom na pečenie.

2. Mandle v mixéri posekáme na jemnú múčku.

3. Vo vodnom kúpeli roztopíme tmavú čokoládu spolu s maslom a espressom.

4. Žĺtka vymiešame s cukrom až kým nezblednú a nezhustnú.

5. Čokoládu opatrne vmiešame so žĺtok a následne pridáme mandle.

6. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame ho do ostatných ingrediencií. Pečieme v rúre 25 – 30 minút.

Ked rozvoniava kava (Tema)5 krokov k dobrej káve

Viete, ako by malo vyzerať a chutiť dobré espresso? Odpoveď na túto otázku a množstvo ďalších zaujímavých informácií sa dočítate v článku 5 krokov k dobrej káve.

Ked rozvoniava kava (Tema)Šablóna na cappuccino – srdiečko

Škoricové srdiečko na cappuccine rozvonia a rozžiari aj ten najponurejší jesenný deň. V tomto článku nájdete fotonávod, ako si veľmi jednoducho a rýchlo vyrobiť srdiečkovú šablónu z kancelárskeho papiera.

You Might Also Like