Jedlo

Špagety so sušenými paradajkami

18. júla 2014

Spagety so susenymi paradajkami recept

Tieto špagety sú úžasne voňavé a plné chutí. Vychutnáte si ich od prvého sústa až po poslednú kvapku dokonale ochuteného olivového oleja, ktorý si z dna taniera môžete vytrieť kúskom čerstvého chlebíka.

Potrebujeme:

  • 200 g špagiet
  • 7 veľkých sušených paradajok v oleji
  • 1 strúčik cesnaku
  • 40 g parmezánu
  • extra panenský olivový olej
  • sušené čili
  • čerstvé oregano (môžeme použiť aj sušené, keďže táto bylinka je jedna z mála, ktorá si zachováva chuť a arómu aj v sušenej podobe)
  • čerstvá petržlenová vňať
  • biely chlieb

Postup: 

1. Do mixéra dáme sušené paradajky, oregano, čili a mixujeme, až kým nám nevznikne pasta. Ak používame paradajky, ktoré nie sú naložené v oleji, pridáme ešte trochu olivového oleja. Ochutíme soľou a korením.

2. Dáme variť vodu na cestoviny.

3. Očistíme si strúčik cesnaku a nakrájame ho na tenké plátky, aby v jedle príjemne chrumkal.

4. Na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom do zlatista cesnak s trochou čili. Dávame pozor, aby sme cesnak nespálili, inak zhorkne.

5. Pridáme paradajkovú zmes, aby sa oteplila a premiešali sa chute.

6. Scedíme špagety a bokom si odložíme trochu vody, v ktorej sa varili.

7. Špagety dáme na panvicu k paradajkovej zmesi a dobre premiešame (už nevaríme).

8. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a nastrúhaný parmezán. Dobre zamiešame.

9. Ak sú cestoviny suché, pridáme trochu vody, ktorú sme si odložili bokom.

10. Špagety dozdobíme petržlenovou vňaťou a parmezánom. Podávať ich môžeme s kúskom čerstvého chleba na vytretie taniera.

You Might Also Like