Jedlo

Sangria

7. augusta 2014

Sangria recept

Existuje množstvo receptov na sangriu. Líšia sa použitím rôznych druhov ovocia, pridaním likéru, brandy či sladidiel. Naša pomarančovo-broskyňovo-nektárinková sangria je úžasne voňavá a osviežujúca. Snáď vám práve táto variácia sangrie zachutí.

Potrebujeme:

  • 2 broskyne
  • 1 nektárinka
  • 1 pomaranč
  • 750 ml červeného vína
  • 3 dl šťavy z pomarančov

Postup:

1. Broskyne a nektárinku nakrájame na menšie kúsky. Pomaranč nakrájame na tenké plátky, ktoré následne rozštvrtíme.

2. Ovocie zalejeme červeným vínom a dáme na pár hodín do chladničky.

3. Keď máme víno nasiaknuté chuťou ovocia, vyberieme ho z chladničky a pridáme pomarančovú šťavu.

4. Sangriu podávame dobre vychladenú s kockami ľadu a kúskami ovocia.

You Might Also Like