Jedlo

Ríbezľové koláčiky

14. júla 2014

Ribezlove kolaciky recept
Tieto ríbezľové koláčiky majú dokonalý pomer sladkej a kyslej chute. Môžete ich podávať s bielym jogurtom, vanilkovou zmrzlinou alebo jednoducho s dobrou šálkou kávy či čaju.

Potrebujeme:

  • 100 g ríbezlí (cca 2 ČL na 1 koláč)
  • 120 g bieleho smotanového jogurtu
  • 200 g kryštálového cukru
  • 3 veľké vajíčka
  • 150 g masla
  • 180 g hladkej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli

Postup:

1. Odstopkujeme si ríbezle a umyjeme ich.

2. Vo väčšej mise si zmiešame jogurt s cukrom.

3. Po jednom pridáme vajíčka.

4. V mikrovlnnej rúre si roztopíme maslo a pridáme ho do zmesi. Následne spolu všetko dobre vymiešame.

5. Pridáme múku, kypriaci prášok a soľ. Miešame, až kým neodstránime všetky hrudky a cesto nie je dokonale premiešané.

6. Rúru si predhrejeme na 175°C.

7. Vymastíme a pomúčime si plech, na ktorom budeme koláče piecť. My sme použili zapekacie misky a formu na muffiny.

8. Dáme do nich cesto a na vrch pridáme dve lyžičky ríbezlí.

9. Pečieme 30-35 minút (alebo až kým nám špáradlo zapichnuté do stredu koláča nevyjde suché).

You Might Also Like