Jedlo

Paštrnákové hranolky s cesnakovým dipom

5. decembra 2014

Pastrnakove hranolky recept
Vymeňte klasické hranolky za pečené paštrnákové hranolky! S domácim cesnakovým dipom chutia naozaj skvele a pochutnať si na nich navyše môžete úplne bez výčitiek!

Na dip potrebujeme:

  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • 250 g bieleho jogurtu
  • 2 ČL majonézy
  • 1 ČL šťavy z citrónu

Na hranolky potrebujeme:

  • 500 g paštrnáka
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 ČL najemno nakrájaného čerstvého rozmarínu
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie

Postup:

1. V mažiari rozdrtíme cesnak spolu so soľou na pastu.

2. V miske zmiešame cesnakovú pastu, jogurt, majonézu a šťavu z citrónu. Dip odložíme do chladničky, kým si pripravíme hranolky.

3. Paštrnák ošúpeme, odkrojíme vrchnú a spodnú časť, umyjeme a nakrájame na približne rovnako veľké a hrubé hranolky.

4. Rozmarín umyjeme, z vetvičky otrháme lístky a nakrájame ich nadrobno.

5. Hranolky dáme na plech na pečenie, pridáme olivový olej, rozmarín, soľ, korenie a všetko dobre premiešame.

6. Hranolky rozložíme vedľa seba na plech a dáme ich piecť do stredu rúry predhriatej na 230 °C. Hranolky pečieme cca 20 minút (po 10 min ich otočíme), alebo až kým nie sú mäkké a zlatisté.  Podávame ich s cesnakovým dipom, k mäsu či hamburgeru alebo ich jeme samotné.

You Might Also Like