Jedlo

Nepečený cheesecake v pohári

10. novembra 2014

Nepeceny cheesecake v pohari recept
Náš super jednoduchý cheesecake v pohári je ľahší a jemnejší než ten klasický vďaka zmiešaniu smotanového syra s bielym jogurtom. Pripravíte si ho navyše raz-dva, bez zbytočných komplikácií a vypekania.

Na 2 porcie potrebujeme:

  • cca 30 g sušienok (my sme použili celozrnné)
  • 125 g smotanového syra
  • 75 g bieleho jogurtu
  • 2 PL práškového cukru
  • 100 g mrazeného ovocia – lesná zmes (+ na dekoráciu)
  • 1 PL trstinového cukru
  • šťava z 1/2 limetky

Postup:

1. V hrnci niekoľko minút povaríme ovocie, limetkovú šťavu a trstinový cukor, až kým sa ovocie nezačne rozpadať a šťava nezhustne. Ovocie následne prepasírujeme cez jemné sitko, necháme vychladnúť na izbovú teplotu a presunieme do chladničky.

2. Na dno pohárov umiestnime sušienky rozlámané na menšie kúsky.

3. V miske zmiešame smotanový syr, jogurt a práškový cukor, až kým nezískame jemnú a krémovú konzistenciu. Zmes dáme do pohárov na vrstvu so sušienkami.

4. Na vrch dezertu dáme ovocný topping a pár celých kúskov ovocia na dozdobenie. Cheesecake môžeme servírovať hneď, alebo ho dať ešte schladiť do chladničky.

You Might Also Like