Jedlo

Jablkové chipsy s jogurtovým dipom

11. septembra 2014

Jablkove chipsy recept
Použili ste pri pečení dužinu z vanilky a je vám ľúto vyhodiť zvyšok struku? Vyrobte si z neho voňavý jogurtový dip a servírujte ho spolu s chrumkavými jablkovými chipsami. Vymeňte kalorické zemiakové lupienky za túto chutnú a omnoho zdravšiu pochúťku!

Potrebujeme:

  • jablko
  • šťava z 1/2 citrónu
  • studená voda
  • 1-2 ČL práškového cukru
  • biely jogurt
  • vyškrabaný vanilkový struk (bez dužiny)
  • vanilkový cukor (podľa chuti)

Postup:

1. Do jogurtu vložíme vyškrabaný vanilkový struk a necháme odležať minimálne 1 deň.

2. Jablko si nakrájame na čo najtenšie, rovnomerne hrubé kolieska.

3. Do misy vytlačíme šťavu z citrónu a naplníme ju studenou vodou.

4. Nakrájané jablkové kolieska dáme do misy a necháme ich namočené 5 minút.

5. Následne ich vyberieme, oklepeme z nich prebytočnú vodu a rozložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

6. Jablká posypeme práškovým cukrom (podľa chuti môžeme jablká okoreniť aj škoricou).

7. Jablkové chipsy dáme piecť do stredu rúry predhriatej na 100 °C. Po hodine ich vyberieme, obrátime a dáme piecť na ďalších cca 50 minút, alebo až kým nie sú vysušené a ich kraje nie sú zvlnené. Presný čas sušenia závisí od veľkosti a hrúbky jabĺk.

8. Po tom, čo sa nám jablká vysušili a vychladli, si pripravíme dip. Z jogurtu vyberieme vanilkový struk a podľa chuti doň zamiešame vanilkový cukor.

You Might Also Like