JEDLO

Recept | Horúca čokoláda s penou

5. januára 2016

Horuca cokolada s penou receptTáto napenená horúca čokoláda vám osladí ponurú zimu a príjemne vás zahreje počas mrazivých dní. Jej príprava je veľmi jednoduchá, dokonca si pri nej vystačíte len s dvoma ingredienciami.

Na tento chutný recept budete potrebovať iba čokoládu a mlieko (alebo kombináciu mlieka a smotany). Použitá čokoláda by mala byť kvalitná a chutná. Ja som použila 70 % čokoládu a cukor som už následne nepridávala. Ak máte radi sladšie nápoje, môžete pridať cukor, alebo nahradiť časť tmavej čokolády mliečnou.

Táto horúca čokoláda chutí skvele aj sama o sebe, no určite nič nepokazíte ani trochou šľahačky či štipkou mletej škorice :)

Potrebujeme:

  • 700 ml plnotučného mlieka
  • 100 g tmavej čokolády (70 % kakaa)

Postup:

1. Mlieko a nakrájanú čokoládu dáme do hrnca. Varíme na miernom ohni a neustále miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí.

2. Keď horúca čokoláda začne vrieť, odstavíme ju zo sporáka. Pomocou ponorného mixéra vytvoríme na čokoláde penu.

You Might Also Like