Jedlo

Grilované rebierka

24. júla 2014

Grilovane rebierka recept
Grilovačky patria jednoznačne k najobľúbenejším letným aktivitám. Niet divu, veď posedieť si v záhrade v tieni stromu s dobre vychladeným pivkom a týmito šťavnatými rebierkami je doslova raj na zemi…

Potrebujeme:

  • 1000 g bravčových rebierok
  • šťava z 1 limetky alebo citrónu
  • 2 PL kečupu
  • 3 PL jablkového octu
  • 3 PL extra panenského olivového oleja
  • 2 PL hnedého cukru alebo medu
  • 1 PL sladkej papriky
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • sušené čili podľa chuti
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie

Postup:

1. Rebierka vyberieme z chladničky a necháme ich otepliť na izbovú teplotu.

2. Rúru si predhrejeme na 160°C.

3. V miske zmiešame limetkovú šťavu, kečup, jablkový ocot, olivový olej, cukor, sladkú papriku a sušený cesnak. Ak máme radi štipľavé jedlá, pridáme trochu čili.

4. Rebierka z oboch strán ochutíme soľou a čiernym korením a vložíme ich do pekáča pokrytého papierom na pečenie.

5. Rebierka z oboch strán polejeme marinádou.

6. Pekáč zhora zakryjeme alobalom a dobre utesníme.  Rebierka pečieme, až kým mäso nie je jemné. Nám pečenie trvalo hodinu a štvrť.

7. Po upečení odložíme rebierka bokom a marinádu zlejeme z pekáča do malého hrnca. Chvíľu varíme, až kým nám marináda trochu nezhustne a nezredukuje sa.

8. Rebierka dáme na gril, potierame ich marinádou, obraciame a grilujeme, až kým nie sú na povrchu chrumkavé.

You Might Also Like