Jedlo

Čokoládový láva koláč

20. septembra 2014

Cokoladovy lava kolac recept
Čokoládový láva koláč je jeden z našich najobľúbenejších dezertov pre jeho lahodné tekuté vnútro a intenzívnu čokoládovú chuť. Najdôležitejšie pri jeho príprave je použiť čo najchutnejšiu a najkvalitnejšiu čokoládu a pri pečení koláčik nevysušiť.

Potrebujeme:

  • 100 g masla
  • 120 g čokolády s vysokým obsahom kakaa (min 70%)
  • 3 vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1/2 ČL vanilkovej arómy
  • 40 g hladkej múky

Postup:

1. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s maslom. Roztopenú čokoládu odstavíme zo sporáka a necháme trochu vychladnúť.

2. V mise šľaháme vajíčka spolu s cukrom, následne pridáme čokoládu, vanilkovú arómu a prisypeme múku.

3. Zmes rozdelíme do vhodných formičiek potretých maslom – my sme použili silikónovú formu na muffiny (jednotlivé formičky mali priemer dna 5 cm a výšku 3 cm). Koláče následne dáme piecť do rúry predhriatej na 200 °C na cca 9 minút, alebo až kým nie sú kraje pevné a vnútro mäkké a jemné (presný čas pečenia závisí od veľkosti formičiek, teploty cesta a konrétneho typu rúry).

4. Ak je to potrebné, po vybratí koláčikov z rúry uvoľníme ich okraje nožom od formy a vyklopíme na tanierik. Podávame posypané práškovým cukrom.

You Might Also Like