Jedlo

Ako chutí Bratislava: Divná Múza

23. septembra 2015

Divna Muza (Ako chuti Bratislava)
Divná Múza. Nevzbudzuje vo vás už samotný názov tejto reštaurácie záujem a chuť ju navštíviť? My sme tak urobili a tu sú naše dojmy :)

Neviem, ako to vnímate vy, ale reštaurácia v peknom prostredí odo mňa vždy dostáva veľa plusových bodov navyše. Veď koniec koncov do dobrých reštaurácií chodíme nielen kvôli jedlu, ale aj celkovému zážitku z návštevy, nie? Divná Múza sa nachádza v bratislavskom Starom meste, a to konkrétne v historických priestoroch Starej radnice na nádvorí Apponyiho paláca.

My sme do Divnej Múzy zavítali počas jedného horúceho letného dňa a našu návštevu si vychutnali pri osviežujúcej citronáde a príjemnej inštrumentálnej hudbe vonku na nádvorí. Niečo do seba však má aj interiér reštaurácie, ktorý je síce trochu ponurý, no dávka charizmy mu určite nechýba.

Divna Muza (Ako chuti Bratislava)OK, dosť bolo opisov atmosféry a prostredia, prejdime k veci :) Aké bolo v Divnej Múze JEDLO? V prvom rade nás dosť sklamalo, že nám nepriniesli amuse-bouche, čo by podľa mňa malo byť v reštaurácii tejto cenovej kategórie samozrejmosťou…

Divna Muza (Ako chuti Bratislava)Naše ochutnávanie sa teda začalo predjedlami – grilovaným kozím syrom so šalátom, orechmi a hroznom (7,90 €) a údeným lososom na cviklovom pyré so šalátovými lístkami a limetovým crème fraîche (6,50 €). Obe predjedlá mali skvelú kombináciu chutí a boli výborne pripravené. Podávané boli s chlebom, ktorý nám priniesli bez opýtania, no na záver sme si ho našli zaúčtovaný na bločku (spolu s poplatkom za stolovanie, ktorý nás taktiež prekvapil).

Divna Muza (Ako chuti Bratislava)Pri výbere jedného z hlavných jedál sme si nechali poradiť od čašníka, ktorý bol veľmi milý a nápomocný, aj keď občas nás nechal trochu dlhšie čakať… Odporučil nám teľací steak s cheddarom a cibuľovým chutney (19,90 €), pretože na teľacie mäso sa v tejto reštaurácii špecializujú. Steak bol výborne pripravený a veľmi nám chutilo aj sladkasté cibuľové chutney. Ako prílohu sme si objednali „malý šalát k jedlu” (3,90 €), ktorý obsahoval rôzne druhy zeleniny (mrkva, špargľa, cuketa…) a bol veľmi dobre ochutený.

Divna Muza (Ako chuti Bratislava)Ako druhé hlavné jedlo sme ochutnali výber listových šalátov s plátkami svätojakubských mušlí a mangovou majonézou (9,90 €). Mušle boli výborne pripravené a šalát skvele ochutený. Mangová majonéza vniesla do jedla zaujímavú chuť a ďalší rozmer. Pre niekoho by mohlo byť toto jedlo málo sýte, no my sme si ešte nechávali miestečko na dezert, takže nám to až tak neprekážalo.

Divna Muza (Ako chuti Bratislava)V rámci dezertu sme sa rozhodli ochutnať sezónny dezert šéfkuchára (3,90 €). Pod týmto názvom sa v čase našej návštevy ukrývalo tiramisu pripravené z dvoch druhov čokolád (tmavej a bielej). Po výborných predjedlách a hlavných jedlách nás dezert s priveľmi intenzívnou rumovou arómou veľmi neočaril… Nevadí, do Divnej Múzy zavítame určite znova a dáme dezertom ešte jednu šancu :)

P.S.: Stôl sme si v Divnej Múze rezervovali cez Bookio a vďaka tomu dostali 30 % zľavu na celý účet.

You Might Also Like